Lamart LT2022
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
- Velmi ostrá kovaná čepel a ergonomická měkčená rukojeť pro maximální účinek a bezpečné užití.
- Kvalitní zpracování nožů neovlivňuje vůni a chuť krájených potravin.
- Po použití výrobek omyjte a osušte.
- Lze mýt v myčce na nádobí.
- Ukládejte mimo dosah dětí.
- Při nesprávné manipulaci je každý nůž nebezpečný.
- Čepel nože: 12,5 cm
- Délka nože: 23,5 cm
- Materiál: nerez / TPR
Nůž na maso LT2022 z řady Blade od výrobce Lamart je ideální na menší kusy masa a drobnější ingredience. Využijete ho především na vykosťování, špikování, plátkování a porcování masa, ale je vhodný také na krájení klobás, tvrdých salámů a sýrů atd. Nůž má kovanou velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených potravin. Rukojeť je vyrobena z termoplastové gumy (TPR = Thermoplastic Rubber), je měkčená a ergonomicky tvarovaná pro bezpečný a pohodlný úchop a maximální účinek při krájení.
Tento nůž je sice vhodný i do myčky na nádobí, ale doporučujeme šetrné ruční mytí. Po použití nůž omyjte a před uskladněním řádně osušte. Pro bezpečné uskladnění bez rizika poranění a ztupení čepele doporučujeme používat stojan na nože nebo magnetickou lištu. Dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí ocílky a brousku na nože. Dlouhodobou ostrost nože zajistí také kvalitní kuchyňské prkénko.
SPECIFIKACEDélka ostří: 12,5 cm
Délka nože: 23,5 cm
Materiál: nerezová ocel, termoplastová guma
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
VÝHODY A NEVÝHODYNůž na maso má velmi ostrou kovanou čepel z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje.
Rukojeť z odolného plastového materiálu je měkčená a ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop.
Tento nůž je ideální na vykosťování, špikování, plátkování vařeného a pečeného masa, ale také na porcování syrového i tepelně zpracovaného masa. Na klobásy, sýry, tvrdé salámy atd.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
Nůž je vhodný do myčky na nádobí, ale doporučujeme šetrné ruční mytí pro za dlouhodobé ostrosti.
ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEMOcílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.
OCÍLKA NA NOŽEOcílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů.
Brusná část ocílky může být vyr
Recenze
Nejoblíbenější výrobci
- Kuchyňské nože TESCOMA
- Kuchyňské nože Wüsthof
- Kuchyňské nože KDS
- Kuchyňské nože Fiskars
- Kuchyňské nože Berlinger Haus
- Kuchyňské nože ZWILLING
- Kuchyňské nože Güde Solingen
- Kuchyňské nože CS Solingen
- Kuchyňské nože Banquet
- Kuchyňské nože VICTORINOX SWISS ARMY
- Kuchyňské nože WMF
- Kuchyňské nože ORION
- Kuchyňské nože Lamart
- Kuchyňské nože TEFAL