Lamart LT2044
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Plátkovací nůž LT2044 z řady Damas od výrobce Lamart je ideální na krájení syrového, vařeného i pečeného masa. Využijete ho především na plátkování a porcování masa. Díky dlouhé a úzké čepeli s ním nakrájíte pohodlně velmi tenké plátky. Tento nůž má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených potravin. Rukojeť je vyrobena z exotického dřeva Pakka a je ergonomicky tvarovaná pro bezpečný úchop a maximální účinek při krájení.
Nůž na maso není vhodný do myčky na nádobí. Po použití nůž omyjte a před uskladněním řádně osušte. Pro bezpečné uskladnění bez rizika poranění a ztupení čepele doporučujeme používat stojan na nože nebo magnetickou lištu. Dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí ocílky a brousku na nože. Dlouhodobou ostrost nože zajistí také kvalitní kuchyňské prkénko.
SPECIFIKACEDélka ostří: 20 cm
Délka nože: 33,5 cm
Materiál: nerezová ocel, pakka (exotické dřevo)
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
VÝHODY A NEVÝHODYNůž na maso má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje.
Rukojeť z exotického dřeva je ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop.
Plátkovací nůž je ideální na plátkování vařeného a pečeného masa, ale také na porcování syrového i tepelně zpracovaného masa.
Nakrájíte s ním velmi tenké plátky.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: NE
ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEMOcílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.
OCÍLKA NA NOŽEOcílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů.
Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.
Broušení nože ocílkou
Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepe
Recenze
Nejoblíbenější výrobci
- Kuchyňské nože TESCOMA
- Kuchyňské nože Wüsthof
- Kuchyňské nože KDS
- Kuchyňské nože Fiskars
- Kuchyňské nože Berlinger Haus
- Kuchyňské nože ZWILLING
- Kuchyňské nože Güde Solingen
- Kuchyňské nože CS Solingen
- Kuchyňské nože Banquet
- Kuchyňské nože VICTORINOX SWISS ARMY
- Kuchyňské nože WMF
- Kuchyňské nože ORION
- Kuchyňské nože Lamart
- Kuchyňské nože TEFAL